HomeOver Ons

Wij zijn

dynamisch, innovatief, maatschappij-bewust, out of the box, betrokken, agile.

Nazka Mapps is een jonge onderneming gevestigd in Leuven (België). We zijn zowel mapping expert als mapping partner. We maken (geo)data beter toegankelijk en inzichtelijk via de ontwikkeling van slimme interactieve webtoepassingen die ook door niet-geo-experten eenvoudig te gebruiken zijn.

We werken op maat van de klant of ondersteunen hen zowel technisch als projectmatig met onze expertise. We houden van de complexere digitale kaartoplossingen en zorgen voor compatibiliteit met andere systemen zodat er geen technologie lock-in ontstaat. We durven innovatief te zijn in onze sector, waarbij we geo-technologische uitdagingen realiseren en faciliteren door support aan anderen.

Met een missie

We realiseren graag inhoudelijk relevante projecten en zijn gefocust op maatschappelijke winst, niet enkel op economische groei. Nazka focust op de uitdagingen van huidige en toekomstige generaties. Onze toepassingen situeren zich in thema’s zoals klimaat, mobiliteit en gezondheid. Met onze bedrijfsvoering trachten we ook een lans te breken voor verantwoord ondernemen.

Ons team

We zijn een toegewijd en internationaal team van webontwikkelaars, geografen, ingenieurs, data-wetenschappers en grafische ontwerpers. Ons team is divers, wendbaar, hands-on en heeft een sterke achtergrond op het gebied van mapping, (open) data, remote sensing, GIS en - last but definitely not least - webapplicaties.

Nazka is geïnspireerd op de "Lineas de Nazca" of "Nazca-lijnen". De ondiepe geulen in de grond in de Nazca-woestijn (Peru) werden gemaakt tussen 400 en 650 na Christus. De eenvoudige maar enorme figuren zijn alleen herkenbaar wanneer ze in een groter perspectief worden bekeken.

Dit weerspiegelt ook de benadering van Nazka Mapps: werk aan de details met overzicht van het geheel.

Ontstaan in de Nazkaravan

Nazka is ontstaan tijdens een brainstorm in deze Nazkaravan en werd in 2012 opgericht door Han Tambuyzer, Ides Bauwens en Nicolas Dosselaere. Deze drie bio-ingenieurs maakten vanuit hun ervaring met remote sensing, geografische informatie en milieuwetenschappen de brug naar webtoepassingen en digitale kaart interfaces.

Sinds 2018 gaan Managing Partners Ides en Han met 2 verder met het uitbouwen van Nazka. Hun doel: de Nazkianen de kans geven om te shinen in wat ze écht leuk vinden en tegelijkertijd de kost te verdienen met digitale kaart toepassingen die er toe doen. Mapps that matter.

Heb je nood aan ons logo of andere visuals, raadpleeg dan zeker onze pers-pagina.