HomeOver OnsMissie

Waarom doen we wat we doen?

Als mens voel je je zinvol als je voldoening haalt uit wat je doet. Wij geloven sterk dat voldoening start met het opnemen van verantwoordelijkheden en vrijheden, wat enkel kan als je voldoende autonomie krijgt in wat je doet. Maar we willen niet enkel als individu, maar ook als organisatie zinvol zijn, door niet enkel te focussen op economische groei bijvoorbeeld, maar vooral ook op maatschappelijke winst.

We passen de "Nazka-filter" toe bij de selectie van projecten en samenwerkingen. Allereerst werken we enkel aan zaken waar we écht in geloven. We werken graag rond thema's die impact hebben op huidige en toekomstige generaties. Mobiliteit, klimaat, hernieuwbare energie, gezondheid, waterkwaliteit, ... zijn vaak terugkerende onderwerpen.
Daarnaast is er ook een meer technisch doel: het eenvoudig toegankelijk maken van geografische informatie en inzichten creëren in grote hoeveelheden van data. We focussen hierbij op locatie-gebaseerde data en aardobservatie die via digitale toepassingen interactief raadpleegbaar worden gemaakt op elk device (van desktop over laptop tot smartphone).
Zinvol ondernemen zit hem uiteraard niet enkel in de keuze van projecten. Dat uit zich ook in hoe je met mensen omgaat, hoe je je onderneming organiseert, welke mensen je aanneemt of wat je je klanten belooft. We zijn betrokken en oprecht en we leveren kwaliteit.
Onder het motto “Walk your talks” vertaalt dit zich ook in onze dagelijkse werking: we gaan voor een gezonde work-life balance met 2 dagen thuis en 3 dagen op het werk, ons kantoor ligt vlakbij het centrum van Leuven en het station. We geloven niet in bedrijfswagens maar wel in duurzaam woon-werkverkeer en motiveren het gebruik van fiets of openbaar vervoer, ook bij dienstverplaatsingen. Zelfs de schoonmaakhulp komt met al het poetsgerief op een bakfiets.
We compenseren onze CO2-uitstoot door bomen aan te planten. Via GoForest steunen we herbebossingsprojecten in het zuiden. Daarnaast sponsoren we ook andere initiatieven zoals “Humanitarian OpenStreetMap Team”, HOT OSM, een internationaal team gewijd aan humanitaire actie en gemeenschapsontwikkeling door middel van open mapping.