Real-time visualisatie van geo-data en maps voor emergency response

1 juni 2017

B-LiFE is een mobiel labo dat internationaal wordt ingezet voor crisis-situaties. nazka werkt nauw samen met B-LiFE om de verzamelde data zo snel en duidelijk mogelijk letterlijk in kaart te brengen. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van drone- en satelliet-beelden.

B-LiFE is een hoog technologisch biologisch mobiel labo dat diagnostische capaciteiten tot bij het crisis-gebied brengt. Het voorziet daarbij een essentieel element voor een snel antwoord bij noodgevallen. Het labo is uitgerust met een gespecialiseerd software-systeem dat de verschillende data-stromen tijdens de activiteiten opvolgt. nazka mapps ontwikkelt sinds begin 2015 de geospatiale compontenten van B-LiFE met de steun van het Europese Ruimte Agentschap (ESA). 

Zo werd B-LiFE recent ingezet tijdens een internationale oefeningen in Zweden en België. Tijdens de oefeningen werd onder andere de integratie en combinatie van satelliet-data met UAV-data (drones) door nazka getest. Deze integratie zal het mobiele labo toelaten om in real-time toegang te krijgen tot ruimtelijke informatie in de onmiddelijke omgeving van het labo. Daarnaast worden ook de bloedresultaten van patiënten die door het labo geanalyseerd werden in real-time door nazka op kaart gezet. Zo kan de spreiding van verschillende infecties nauw opgevolgd worden.

B-LiFE is gecertificieerd door het EU Civil Protection Mechanism als een geïntegreerde module in het European Medical Corps. Dit betekent dat het labo meteen gemobiliseerd kan worden voor elk type van noodgeval met gezondheidsrisico's. Dit was bijvoorbeeld reeds het geval tijdens de Ebola crisis in April 2015, toen het met succes uitgezonden werd naar een 'Ebola Treatment Center' in N’Zerekore, Guinea.

Deel dit artikel
Op zoek naar geïntegreerde aanpak om uw geografische data toegankelijk te maken?

Soortgelijke artikels