Nazka op BeGeo 2024: door de ogen van een project manager

25 maart 2024

In het licht van het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie, organiseerde het NGI de achtste editie van BeGeo in Brussels Expo. Op de enige nationale geo-beurs kon Nazka Mapps natuurlijk niet ontbreken.

Op de Heizel onder een prachtig zonnetje waren de vooruitzichten goed. Deze keer niet om met een pintje naar de Rode Duivels te gaan kijken, maar wel om ons helemaal onder te dompelen in de wonderlijke wereld van de geo-IT in de congresgebouwen van Brussels Expo. Eén van Nazka's project managers kreeg de eer om een dagje op "BeGeo" te spenderen om daar de enige nationale geobeurs van het land te bezoeken.


Het Nationaal Geografisch Instituut (NGI) organiseerde de dag om de crème de la crème van wat België te bieden heeft op vlak van geo-IT samen te brengen. Nazka kon dit uiteraard niet missen en kuierde de hele dag geduldig tussen de verschillende standhouders. De variëteit in standhouders was opvallend! Van multinationals tot start-ups, van KMO's tot overheidsinstanties. Het perfecte moment ook om nog eens dag te zeggen aan oude vrienden en kennissen, de geo-IT wereld is namelijk niet al te groot dus je begint wel wat gezichten te herkennen. Er werden daarbovenop ook een heleboel nieuwe vrienden gemaakt met interessante projecten waarvoor we geloven dat Nazka een ideale match zou zijn.


Naast de beurshal was er ook ruimte voor verschillende tracks die konden gevolgd worden, elks in een specifiek domein. Onze project manager koos voor track 2: crisisbeheer versterken met geo-intelligence. Met het INA-project in ons portfolio, waarbij we een actieve brandweerapplicatie ontworpen hebben voor de publieke brandweer, leek ons dit een goed moment om extra kennis op te doen. De presentaties waren zeer interessant en veelzijdig. Zo leerde we bij over het enorme potentieel van aardobservatie (en - analyse) in crisissituaties. Verschillende Belgische spelers zijn hier in gespecialiseerd, er werden dan ook prompt enkele businesskaartjes uitgewisseld. Bij Nazka laten we geen enkele opportuniteit onbenut om onze producten te verbeteren.


We zagen ook een mooie presentatie van onze INA-klant BZA (Brandweerzone Antwerpen) over de nood aan uniforme symbologie over alle hulpdiensten heen. Nazka is hier een grote voorstander van en het is mooi om te zien hoe dit ook vanuit de hulpverleningszones mee wordt getrokken. Ten slotte was er ook nog een presentatie van Defensie met als titel 'You cannot hide', waarna er uit de doeken werd gedaan hoe het Belgische leger alles en iedereen kan bespioneren als ze dat willen, gevolgd door de verklaring dat de Chinezen dit zeker ook doen...


Met die geruststellende gedachten zat deze leerrijke maar lange dag erop ;-). Het enige wat nog restte was een obligatoire foto van het Atomium op weg naar huis. Reken ons volgend jaar maar zeker terug present!


1711376295434.jpg

Deel dit artikel
Geïnteresseerd in de services van nazka?

Soortgelijke artikels