HomeExpertiseInnovatie en Technologie

Innovatie zit in onze genen

Onze interesse in geo-technologie en innovatie zet zich verder in onze projecten en samenwerkingen. Zo blijven we state of the art.

Remote sensing
We verwerken en analyseren satellietbeelden en andere sensor-data naar webklare geo-producten. Ben je op zoek naar een partner voor een performante integratie van uw aardobservatielagen in een webviewer, slimme AO-gebaseerde datavisualisaties of op maat gemaakte webtools voor het processen en interpreteren van beelden? Dan ben je bij ons op het juiste adres.
Analyse en engineering
Onze webdevelopers, geografen en ingenieurs versterken elkaar vanuit hun eigen discipline. We werken daarom graag samen met studiebureaus, onderzoeksinstellingen en universiteiten aan complexe uitdagingen die we dan vertalen naar een gepaste user experience. Onze wetenschappelijke achtergrond helpt ons om de data en modellen inhoudelijk juist te interpreteren en op een correcte manier te visualiseren.
Innovatie en R&D
De geo-sector is voortdurend in beweging. We werken aan en met de nieuwste technologieën voor geodata-visualisatie en data-verwerking. Via Vlaamse en Europese onderzoeksprojecten houden we de vinger aan de pols en houden we onze technologie stack en applicaties state-of-the-art.

Onderzoek en ontwikkeling

Nazka is sterk in onderzoek en ontwikkelingsprojecten. We hebben uitgebreide ervaring in het leiden of participeren in EC Horizon, Vlaio of ESA-projecten. We specialiseren ons hoofdzakelijk in volgende thema's en kennis:

 • Cocreatie met users om via wireframing en mockuping tot de gewenste gebruikersinterface te komen voor complexe, nieuwe noden met betrekking tot datavisualisatie en geodata modellering
 • Prototypes ontwikkelen voor een proof of concept (windmill farms location, thermal heat extraction, urban heat islands, water quality monitoring, land cover classificatie op basis van remote sensing,...)
 • Communicatie en verspreiding van geografische informatie via webtools, applicaties en api's
 • Go to market voor een nieuw stand-alone geo-service of product innovaties gelinkt aan kaartvisualisatie en geodata verwerking

Technology stack

Onze kaart applicaties zijn 100% gebaseerd op webtechnologie. In tegenstelling tot klassieke GIS-viewers en geoloketten, kunnen we hierdoor een veel hogere performantie, gebruiksgemak en schaalbaarheid aanbieden en dit op elk toestel met elke schermgrootte. We kunnen daarenboven overweg met verschillende mapping libraries, hun basemaps en achtergrondlagen: leaflet, mapbox, google maps, maplibre,... We visualiseren alle soorten geodata vanuit ondermeer geojson, webservices, titiler, mongodb, arcgis-server, elastic search (opensearch), wms/tfs/tms, geoserver...
Een greep uit onze gebruikte webtechnologieën: react, nodejs, express, webpack, stylus, gdal, nginx, docker, redux, …

De stack die we aanbieden heeft een aantal uitgesproken voordelen:

 • 1 Taal voor alle componenten (JavaScript), omgevingen, back-end en front-end.
 • Sterk in integratie en compatibiliteit met andere technologieën en libraries.
 • Uitstekende performantie in een web-omgeving of op mobile.
 • Makkelijk schaalbaar (horizontal scaling).
 • In staat om met grote hoeveelheden data te werken.
 • Robuust, transparant en gebouwd met betrouwbare open-source technologieën.
 • Veilig en GDPR proof door met verschillende beveiligingslagen te werken.
 • Actief gemonitord en voorzien van backup oplossingen.