Hoe Tanstack Query de mogelijkheden voor het ophalen van gegevens in onze kaarttoepassingen aanzienlijk verbetert

7 juni 2023

Bij Nazka gebruiken onze applicaties verschillende databronnen. Het omgaan met data die vatbaar zijn voor frequente veranderingen kan echter een behoorlijke uitdaging zijn. Ervoor zorgen dat onze gebruikers toegang hebben tot nauwkeurige en up-to-date informatie binnen onze applicaties heeft de hoogste prioriteit. Een tool die ons hierbij helpt is Tanstack Query.

Terwijl we aan Explore-VN werkten, een applicatie die sterk afhankelijk is van data, besloten we de mogelijkheden van Tanstack Query te verkennen. Explore-VN maakt gebruik van meerdere gegevensbronnen die informatie ophalen van verschillende servers via API's. Concreet combineren we in de Explore-VN-applicatie onder andere gebruikersdata, metadata en data om tijdreeksen te visualiseren. Deze verzameling gegevens, bekend als "server state", brengt complexiteit met zich mee in vergelijking met "client state". Server state wordt extern opgeslagen, vereist asynchrone API's, kan worden gewijzigd door anderen en kan verouderd raken. Deze kenmerken brengen uitdagingen met zich mee, zoals caching, deduplicatie van requests, bijwerken van verouderde gegevens, het detecteren van verouderde gegevens en het efficiënt weergeven van updates.


Tanstack Query biedt een intuïtieve en zero-configuratiebenadering, waardoor het eenvoudig te implementeren is in uw applicatie. Door de complexiteit te abstraheren, stelt Tanstack Query ontwikkelaars in staat zich meer te richten op het bouwen en verbeteren van de kernfunctionaliteiten van hun applicatie. Een minimale setup in React die volstaat om gebruik beginnen te maken van de vele voordelen die Tanstack Query te bieden heeft ziet er als volgt uit:


defaultName51622.png


Een van de opmerkelijke features van Tanstack Query is de hoge mate van customisatie. Of het nu gaat om individuele verzoeken of de applicatie als geheel, u heeft de flexibiliteit om de standaardconfiguraties aan te passen aan de specifieke vereisten van uw gegevensbronnen.


De developers bij Nazka hebben tijdens de implementatiefase van Explore-VN echt genoten van het werken met Tanstack Query. De goed gedocumenteerde API maakte het gemakkelijk om aan de slag te gaan. De ontwikkeltijd en -inspanning werden aanzienlijk verminderd. Belangrijker nog, het gebruik van Tanstack Query verbeterde aanzienlijk de gebruikerservaring van de applicatie die we hebben gebouwd. Gebruikers konden naadloos met de applicatie communiceren, met minimale vertragingen, dankzij de efficiënte gegevensverwerking die Tanstack Query biedt.


Ter conclusie, Tanstack Query heeft ons geholpen om de complexiteiten bij het beheren van server state aan te pakken. De intuïtieve aard, aanpasbare functies en positieve impact op de gebruikerservaring maken het een zeer aanbevolen keuze voor ontwikkelaars die werken aan op gegevens gerichte applicaties. Met Tanstack Query kunt u uw proces voor het ophalen van gegevens stroomlijnen en een robuuste en efficiënte applicatie aan uw gebruikers leveren.

Deel dit artikel
Geïnteresseerd in de services van nazka?

Soortgelijke artikels