CLIMRES in Athene

13 juni 2024

Begin juni mocht een Nazka PM weer op verplaatsing om een paar dagjes te spenderen in Athene. Daar werd onder een bloedhete zon een kick-off vergadering georganiseerd voor een nieuw Europees project: CLIMRES!

Na de kick-off meeting voor het Buildspace-project in februari 2023, was het opnieuw tijd om af te reizen naar de Griekse hoofdstad voor een nieuw Europees Horizon project: CLIMRES. Deze keer kregen we geen besneeuwde Akropolis voorgeschoteld, maar wel een Athene onder een blakende zon. De temperatuur in de stad klom vlotjes tot 38°C en het was de start van de vroegste hittegolf ooit geregistreerd in Griekenland. De warme temperaturen brengt ons naadloos bij de reden dat we met 21 partners uit 10 Europese landen waren samengekomen in de kantoren van SingularLogic: CLIMRES.


Hittegolven, overstromingen, natuurbranden,... Allen worden ze erger en frequenter door de klimaatverandering. Zeker de stedelijke omgevingen worden enorm zwaar getroffen door de gevolgen van klimaatverandering. Met CLIMRES, willen we onze handen uit de mouwen steken. We houden ons bezig met een belangrijk vraagstuk: hoe kunnen we individuele gebouwen meer weerbaar maken tegen natuurrampen? En wat hebben maatregelen op gebouwniveau als effect op een wijk of zelfs een hele stad? Met CLIMRES gaan we op zoek naar innovatieve oplossingen.


CLIMRES gaat verschillende oplossingen aanbieden in de vorm van innovatieve architecturale technieken, een portfolio van maatregelen en technieken én verschillende services en platforms om de effecten van maatregelen duidelijk te kunnen raadplegen en te visualiseren op kaart. En laat dat nu één van Nazka's specialiteiten zijn! We zijn dan ook vereerd om samen met onze andere partners op weg te zijn naar een nieuwe map that matters.

Deel dit artikel
Geïnteresseerd in de services van nazka?

Soortgelijke artikels