Global Wind Atlas wordt meertalig Bekijk het project

Gepost op - Lien Bakelants
In GWA 3.2 is de atlas voor het eerst beschikbaar in meerdere talen, meer bepaald de 6 officiële talen van de Verenigde Naties.

Vanaf deze maand is er een nieuwe versie van de Global Wind Atlas beschikbaar. Ditmaal werd er ingezet op de toegankelijkheid van de tool op vlak van taal door het toevoegen van een vertaling component. Naast het Engels, is de website nu ook beschikbaar in de andere officiële talen van de Verenigde Naties: Spaans, Frans, Chinees, Arabisch en Russisch. 

De website selecteert bij het openen de juiste taal op basis van je browserinstellingen. Daarnaast kan je zelf de taal aanpassen via een drop down in de navigatiebalk. Alle tekst wordt dan dynamisch aangepast, het herladen van de website is niet nodig.

gwa.PNG

Nazka mapps heeft deze meertaligheid op efficiënte wijze geïntegreerd in de code, zodat toekomstige vertalingen eenvoudig kunnen worden toegevoegd. Daarnaast verandert ook de leesrichting van de website in het geheel bij het selecteren van de Arabische taal. 

Ben je nieuwsgierig naar hoe dit in zijn werk gaat? Neem dan snel een kijkje op https://globalwindatlas.info/

De Global Wind Atlas is een gratis, web-gebaseerde toepassing die is ontwikkeld om beleidsmakers en investeerders te helpen potentiële windenergie-gebieden vrijwel overal ter wereld te identificeren en voorlopige berekeningen uit te voeren. De tool vergemakkelijkt online zoekopdrachten en biedt vrij te downloaden datasets op basis van de nieuwste invoerdata en modelleringsmethodieken. Naast een volledig herziene onderliggende dataset, is de GWA-website door Nazka Mapps her-ontwikkeld, onder contract bij DTU Wind Energy, en gefinancierd door Energy Sector Management Assistance Program (ESMAP), een multi-donor trust fonds beheerd door de World Bank en ondersteund door 13 officiële bilaterale donoren.

Geïnteresseerd in de services van nazka?

Ontdek gelijkaardige projecten