Global Wind Atlas 3.1 online Bekijk het project

Gepost op - Ides Bauwens
De Global Wind Atlas is een gratis en webgebaseerde toepassing die beleidsmakers, planners en investeerders helpt bij het identificeren van gebieden met veel potentieel voor de opwekking van windenergie op wereldwijd, nationaal, regionaal en lokaal niveau. Deze nieuwe release betekent een belangrijke upgrade voor de meer dan 25.000 wereldwijde maandelijkse gebruikers.

DTU Windenergie en nazka mapps introduceren een reeks belangrijke verbeteringen in versie 3.1 van de Global Wind Atlas. Nieuwe lagen werden toegevoegd voor visualisatie en download, en het algemene ontwerp werd aangepast met meer nadruk op het beheer van My Areas. We hebben het kaartsysteem gemigreerd naar de nieuwste versie van het nazka Mapframe, waardoor gebruikers de visualisatie van de kaartlagen beter kunnen aanpassen aan de lokale situatie. Ook het responsieve ontwerp is aanzienlijk verbeterd, waardoor de gebruikerservaring op tablets en mobiele apparaten verder werd geoptimaliseerd.

Figuur 1: Screenshot Global Wind Atlas 3.1

Bij het verkennen van potentiële nieuwe windenergielocaties kunnen gebruikers sites beoordelen in vooraf gedefinieerde gebieden (Countries And Regions menu), of hun eigen locaties gebruiken (My Areas menu) door gebieden te uploaden of direct op de kaart te bewerken. Het beheer van de My Areas sectie is aanzienlijk verbeterd in versie 3.1, met de mogelijkheid om eigen gebieden te uploaden, te downloaden en op te slaan per gebied of in bulk. In de sectie Countries and Regions zijn meer gevalideerde landen toegevoegd, alsook rapporten die het technisch potentieel van offshore-windenergie voor opkomende markten analyseert. In beide modi (vooraf gedefinieerde of aangepaste gebieden) kunnnen gebruikers GIS-gegevens downloaden voor alle lagen, verschillende wind-datasets, validatierapporten en PDF kaarten van hoge kwaliteit.

It is important for us that the vast amount of data that lie behind the Global Wind Atlas brings as much value to the user as possible. For that it is necessary to create intuitive interaction between the user and approximately 2 TB of data available for display in the atlas. Working with Nazka Mapps has enabled our data to come alive in the hands of the users via the realization of browser based customized wind and map analysis tools. -- Jake Badger, Head of Section, DTU Wind Energy

Een verbeterde interactiviteit van de rasterlagen in versie 3.1 stelt gebruikers in staat om de meest veelbelovende locaties voor het opwekken van windenergie beter te lokaliseren. De kleurenschaal voor elke laag kan worden aangepast, net als het bereik van de legenda. Door de minimum- en maximum-waarde van de legenda te wijzigen, worden de kleuren van de rasterlagen dynamisch gewijzigd, waardoor de optimale locaties in uw specifieke interessegebied worden uitgelicht. We hebben ook nauwkeurige numerieke data-uitlezing in de legenda toegevoegd, en het mogelijk gemaakt om afstanden te meten. Last but not least zijn er nieuwe lagen toegevoegd, waaronder een nieuwe Bathymetry-laag die bezoekers toegang geeft tot de bathymetrie van de zeebodem bij het verkennen van offshore windprojecten.Figuur 2: De Bathymetry laag faciliteert de exploratie van off-shore windenergie ontwikkeling.

De Global Wind Atlas is een gratis, webgebaseerde toepassing die is ontwikkeld om beleidsmakers en investeerders te helpen potentiële windenergie-gebieden vrijwel overal ter wereld te identificeren en voorlopige berekeningen uit te voeren. De tool vergemakkelijkt online zoekopdrachten en biedt vrij te downloaden datasets op basis van de nieuwste invoerdata en modelleringsmethodieken. De GWA web applicatie werd door Nazka Mapps volledig herontwikkeld, onder contract bij DTU Wind Energy, en gefinancierd door Energy Sector Management Assistance Program (ESMAP), een multi-donor trustfonds beheerd door de World Bank en ondersteund door 13 officiële bilaterale donoren.

Geïnteresseerd in de services van nazka?

Ontdek gelijkaardige projecten