Nieuwe tools voor de meer dan 8.000 maandelijkse bezoekers van de Global Wind Atlas Bekijk de kaart

Gepost op - Ides Bauwens
Sinds de lancering van versie 2.0 in november 2017 is de Global Wind Atlas blijven evolueren naar een gebruiksvriendelijke interactieve windenergie-kaart. De tool helpt specialisten van over de hele wereld het windenergie-potentieel te bepalen op elke locatie op aarde. nazka implementeerde enkele nieuwe features, waardoor gebruikers nu ook elke windlaag direct vanuit de kaartapplicatie kunnen afdrukken en downloaden.

Meer dan 8.000 windenergiezoekers per maand gebruiken de Global Wind Atlas om gelijk waar ter wereld hot spots voor windenergie te vinden. Tijdens de zomermaanden werkten nazka en de Technical University of Denmark (DTU Wind Energy) aan een aantal nieuwe functies in de Global Wind Atlas. Windlagen zijn nu beschikbaar aan een resolutie van 250 m en bezoekers kunnen de originele GIS-bestanden downloaden die zijn gebruikt om deze windlagen te genereren. Bovendien kunnen ze aangepaste kaarten afdrukken, en de kleuren-schaal en de regio van interesse aanpassen aan hun behoeften. In totaal biedt de Global Wind Atlas nu 12 global lagen aan, goed voor meer dan 160.000.000 (!) map tiles. nazka heeft de nieuwe functies geïmplementeerd zodat gebruikers eenvoudig kunnen wisselen tussen lagen en regio's. Het resultaat is een innovatieve oplossing die eenvoudig kan worden uitgebreid naar toekomstige nieuwe lagen en een toenemend aantal bezoekers.

De Global Wind Atlas is een gratis, web-gebaseerde toepassing die is ontwikkeld om beleidsmakers en investeerders te helpen potentiėle windenergie-gebieden vrijwel overal ter wereld te identificeren en voorlopige berekeningen uit te voeren. De tool vergemakkelijkt online zoekopdrachten en biedt vrij te downloaden datasets op basis van de nieuwste invoerdata en modelleringsmethodieken. Naast een volledig herziene onderliggende dataset, is de GWA-website volledig door Nazka Mapps her-ontwikkeld, onder contract bij DTU Wind Energy, en gefinancierd door Energy Sector Management Assistance Program (ESMAP), een multi-donor trustfonds beheerd door de World Bank en ondersteund door 13 officiële bilaterale donoren.

Geïnteresseerd in de services van nazka?

Ontdek gelijkaardige projecten