The province of Vlaams-Brabant climate neutral in 2040. The Climate Map helps a hand. View project

Posted on - Han Tambuyzer
Alle projecten die bijdragen aan Vlaams-Brabant Klimaatneutraal worden overzichtelijk op een kaart weergegeven. Elk van de 65 Vlaams-Brabantse gemeenten kan eenvoudig eigen projecten toevoegen aan de kaart. Een dashboard geeft voor elke gemeente een overzicht en elk initiatief krijgt een eigen infofiche.

De digitale klimaatkaart van Vlaams-Brabant is interactiever dan ooit.De eerste kaartversie beperkte zich tot installaties met een grote productie van groene energie. Maar het werken aan klimaatneutraliteit beperkt zich niet tot de energiesector. Dus werd de kaart uitgebreid met de sectoren mobiliteit, gebouwen, consumptie en landbouw. Het aantal initiatieven en installaties steeg hierdoor van 76 naar 1.192. De nieuwe kaart is interactiever en toont, naast projecten over hernieuwbare energie, nu ook klimaatacties over mobiliteit, gebouwen, consumptie en landbouw.

Gemeenten, bedrijven, verenigingen en scholen kunnen hun klimaatacties kenbaar maken op deze kaart en nagaan hoeveel CO2 hun initiatieven daarmee minder uitstoten. De kaart is volledig uitgerust met een login en beheer systeem. Zowel via toevoegen op de kaart als via een gegevens-tabellen worden automatisch de gegevens weergegeven op de kaart.

Elke gemeente krijgt een handig overzicht over het aantal intiatieven per categorie en andere klimaatgerelateerde data in een dashboard.

Click here to go directly to the interactive map!

De klimaatkaart zet projecten in de kijker die bijdragen aan de ambitie klimaatneutraler te leven. De uitdaging is om samen met gemeenten, bedrijven, verenigingen, scholen en burgergroeperingen de kaart vol te kleuren.

Zo werd door de provincie beroep gedaan op nazka om via hoogwaardige IT-toepassingen zo veel mogelijke klimaatacties digitaal in kaart te brengen. Op naar een klimaat-bewuste regio ...!


You want a climate map for your region or activities.

Discover similar projects